Over de Parelmoer

Initiatiefnemer achter de Parelmoer is Geert Bonhomme, van opleiding tuinontwerper en nu werkzaam in de bosbouwsector. 

Al sinds jonge leeftijd heeft de natuur in al haar facetten me geboeid. Uren bracht ik spelend door in de Limburgse bossen. Nadien hebben de Oosterse filosofieën en de manier van leven van de Native Americans mijn denkbeeld bepaald. Tegenwoordig word ik aardig geboeid door onze Keltische voorouders en het druïdisme.

Gaandeweg heb ik verschillende cursussen ivm Reiki, Munay-ki, sjamanisme, kruidenkennis, ecologie, fotografie, natuurmanagement, ecologisch moestuinieren enzoverder gevolgd.
Ook blijf ik verder werken aan mijn persoonlijke groei door winterzwemmen, Lu Jong-yoga en het volgen (en geven) van zweethutten.

Stilaan achtte ik in 2018 de tijd rijp om iets met de opgedane kennis te gaan doen.. Hieruit is de Parelmoer voortgevloeid !

Waarom nu de naam "de Parelmoer" vraagt u zich af ?
Sinds ik mijn eerste eigen tuin in Bree tuin ecologisch begon te beheren, vlogen er jaarlijks enkele exemplaren van de Kleine Parelmoervlinder rond; dit is een weinig voorkomende dagvlinder. Aangezien ik alles in het werk stel om elke tuin zo natuurlijk mogelijk te maken voor de fauna/flora, en de natuurwaarde omhoog te brengen, is de verschijning van zo'n vlinder natuurlijk de kers op de taart !

Bovenop is de naam "de Parelmoer" niet tè specifiek, waardoor het al onze activiteiten kan omvatten; zowel spiritueel als ecologisch, ...
Als logo heb ik dan ook gekozen voor een getekende versie van een Kleine Parelmoervlinder. (dank aan lindewildchild.com)

Met onze praktijk zetten we ons ook als vrijwilliger in voor het goede doel. Zo hebben we al verschillende jaren Reiki gegeven tijdens het Engelenweekend (met Han Beeren) en tijdens de Dag van de Nabestaanden na Zelfdoding (Werkgroepverder.be). Sinds 2018 laten we de mensen relaxeren tijdens een Reiki-behandeling bij de Dag van de Lichtcirkel (met Hilde Berghs en Kelly Christis).
Ook zetten we elk jaar een spaarpotje in de praktijk ten voordele van een goed doel. Een deeltje van de opbrengsten wordt hierin gedoneerd. Dit jaar is dat doel de herintroductie/verspreiding van Taxus in de Limburgse bossen.

 

Graag wil ik al mijn leraren, mentoren en masters danken voor hun geleverde werk. Zonder hen was ik nooit tot het spirituele punt waarop ik me nu bevind, kunnen raken.

 

Enkele reacties over de Parelmoer:

- "Authentiek en oprecht" 
- "Ik heb van jou mijn inwijding reiki 1 gekregen en het voelde als thuis komen...je oordeelt niet en je bent eerlijk en je geeft mensen een vertrouwd gevoel...hier kan je jezelf zijn" 
- "Voelt als of ik thuis kom direct vanaf de eerste keer, voelt vertrouwd en altijd een hartelijk en warm ontvangst"