Hoe verloopt een Reiki-behandeling ?

Bij een reiki-behandeling zorgt de behandelaar voor een warme, rustige behandelruimte. 

Voor aanvang van de behandeling wordt er een klein gesprek gehouden om eventuele lichamelijke, psychische of andere klachten waaraan gewerkt kan worden, te weten te komen. 

Nadien neemt de client in aangeklede toestand plaats op de behandeltafel.Makkelijke en niet knellende kleding is gewenst ter bevordering van de ontspanning. De client kan al dan niet bedekt worden met een deken. 

Door middel van verschillende handposities wordt de universele energie via de Reiki-behandelaar doorgegeven. De energie volgt zijn eigen weg en iedereen krijgt precies wat hij of zij nodig heeft. Vindt de client het onplezierig om direct aangeraakt te worden, dan houdt de behandelaar zijn handen enkele centimeters boven het lichaam. Intieme aanrakingen en alle posities die de client als onplezierig ervaart worden uiteraard vermeden.

Op zowel lichamelijk, emotioneel, mentaal als spiritueel niveau word je je bewust van de blokkades die onbewust zijn opgebouwd als zelfbescherming. De overbodige blokkades worden op een zachte manier losgemaakt en opgeruimd. Reiki geven is even ontspannend als reiki ontvangen omdat de energie door de gever en de ontvanger stroomt.

Na afloop van de behandeling krijgt de client ruim de tijd om rustig terug in het Hier en Nu te komen. De opgekomen gevoelens of gedachten worden besproken en verwerkt.

Indien gewenst, kan er ook vanop afstand geheald worden. De client hoeft dan niet naar de praktijk te komen, maar kan comfortabel thuis blijven. Voorwaarde is dan wel dat de client zich eventjes afsluit voor de dagdagelijkse beslommeringen, en zorgt voor een ontspannen lichaamshouding. De reiki-behandelaar stuurt met behulp van symbolen reiki naar de client. 

Let op: Reiki en Seichem zijn aanvullende energieën, géén vervangende. Gelieve een deskundige geneesheer te contacteren bij langdurige klachten, pijnen of ziektes.