Hoe werkt Reiki?

De reiki-gever is een doorgeefkanaal voor de energie. Dat betekent dat hij energie vanuit de kosmos binnenkrijgt via zijn hogere chakra's en kruin. Door middel van deze energie wordt zijn eigen energiesysteem gevoed. Alle energie die "teveel" naar binnen stroomt, wordt afgevoerd via zijn voeten, en zo de aarde in. Men kan er ook voor kiezen om dit teveel aan energie aan andere levende organismen (zoals mensen, planten, dieren, ...) te geven. Dit gebeurt meestal via de handen, maar er zijn ook andere manieren mogelijk.

Als de gever  zijn handen op het lichaam van iemand anders legt, of in de aura van iemand anders houdt, zal de energie door zijn handen naar die andere persoon stromen, tenminste, als die ander daar op energetisch niveau om vraagt. 

De reiki-ontvanger ontvangt de energie in zijn energiesysteem. De energie zal stromen naar het gebied waar de handen op liggen. Dit kunnen specifieke organen zijn, maar ook chakra's, meridianen, acupunctuurpunten, reflexzones enzovoort.. Er kan ook reiki aan de aura of het lichtlichaam gegeven worden. 

Reiki werkt als de zachte stroom van liefde die het natuurlijke vermogen van het lichaam activeert om zichzelf te genezen en in balans te brengen.

Het mooie van reiki is de eenvoud. Door met reiki te werken wordt je zelfbewustzijn vergroot en daardoor je ontwikkeling en groei in gang gezet.

Let op: De reiki-gever is een doorgeefkanaal voor de universele energie; dit betekent dat hij niet zijn eigen energie weggeeft, waardoor ook geen ziektes of spanningen doorgegeven kunnen worden.